Следвайте Гласове в ТелеграмРуски знамена са поставени на стълбове на столичния

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуски знамена са поставени на стълбове на столичния
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Издирваме хората, закачили руски знамена на стълбове в София

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руски флагове са сложени на стълбове на столичния бул. " Цариградско шосе ", заяви на страницата си във Facebook столичният кмет Васил Терзиев.

Екипите на Столичната община реагираха на сигналите незабавно и започнаха отстраняването им. Продължава инспекцията по Южната дъга, осведоми кметът.

Той оповестява, че се прави инспекция на записите от камерите на Центъра по видеонаблюдение, с цел да се открият обстоятелствата и причинителите, и да се подхващат съответните дейности.

Терзиев приканва жителите да подават сигнали за видяни нарушавания в Контактния център на Столичната община ТУК

Руски флагове са видяни и на бул. " Ситняково ".

Инцидентът става ден преди 3 март, когато честваме Освобождението на България от османско робство.

Миналата година на националния празник в центъра на София също се вееха съветски флагове паралелно с българския трикольор и се чуваха " България! " и " Русия! " по време на шествие, проведено от гражданско обединяване " Национална гражданска самодейност за суверенитет на България и другите страни по света ".  Сдружението не е безизвестно - през декември 2022 година тогавашният кмет Йорданка Фандъкова приключи друго шествие на същото гражданско обединяване. Причината бе, че е в поддръжка на Русия и експанзията ѝ в Украйна. Заповедта за прекратяването му беше издадена постфактум, а измежду претекстовете беше постъпила информация от ДАНС и това, че събитието може да е " противоречащо на решенията на Европейски Съюз. България, която е част от Европейски Съюз и НАТО, неведнъж осъди нахлуването на Русия в Украйна и изпраща военна помощ на Киев.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР